השף אילן עשור עם ניחוח של שבת: צלי בקר בלפת וארטישוק

אילן עשור No Comments on השף אילן עשור עם ניחוח של שבת: צלי בקר בלפת וארטישוק
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בתוכנית ניחוחות השבת עם מירי זורגר התארח השבוע השף אילן עשור ממסעדת רודריגז והציג מנה לשבת קודש: צלי בקר בלפת וארטישוק

הרכיבים:

לצלי:

כתף בקר מס' 5
בצל
סלרי
גזר
עלי דפנה
פלפל אנגלי
3 לימונים

לירקות ולרוטב:

לפת קלופה וחתוכה לקוביות
תחתיות ארטישוק
1/2 כפית כורכום
פלפל לבן
שום פרוס
כוסברה
2 כוסות מים
2 כוסות ציר עוף

אופן ההכנה:

הצלי:

1. בקדירה עם מים מבשלים את הנתח, הבצל, הסלרי, הגזר ועלי הדפנה למשך כשעתיים.
2. מצננים את הבשר ופורסים אותו.

הירקות והרוטב:

1. משרים את הלפת ותחתיות הארטישוק עם 2 כוסות מים ומיץ מלימון אחד.
2. במחבת עמוקה עם מעט שמן, מטגנים את השום הפרוס.
3. מוסיפים את הסלרי, הלפת ותחתיות הארטישוק.
4. מתבלים במלח, פלפל לבן, כורכום וציר העוף ומבשלים למשך 10 דק' ומסירים מהאש.

הכנת המנה:

1. בתוך תבנית אפייה מסדרים ראשית את הירקות ומעליהם שופכים את הרוטב.
2. מפזרים מעל הירקות את פרוסות הבשר.
3. מכסים בנייר אפייה ואוטמים מעל בנייר כסף.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך חצי שעה.

שבת שלום ובתיאבון



0 תגובות